A zavartalan működés védelmében

vasmedia

A koronavírus-járvány terjedésének megelőzésére tett kormányzati intézkedések keretében március 13-án Magyarország miniszterelnöke tíz akciócsoport megalakulásáról döntött.

Ezek egyike a Létfontosságú Magyar Vállalatok Biztonságáért Felelős Akciócsoport, amelynek vezetője Benkő Tibor honvédelmi miniszter. Március 19-én 71, az ország folyamatos működéséhez elengedhetetlen, létfontosságú vállalatnál kezdték el a munkát a Honvédelmi Irányító Törzsek.

A lista március 25-étől további tizenhárom vállalattal bővült a biztonságos élelmiszerellátás és a lélegeztetőgépekhez szükséges oxigénellátás biztosítása érdekében. Mint dr. Ruszin Romulusz dandártábornok, a Honvédelmi Irányító Csoport vezetőjének helyettese is elmondta a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs március 25-ei, szerdai sajtótájékoztatóján, a lakosság ellátásának folyamatos biztosítása volt a legfontosabb szempont a cégek kiválasztásánál. A törzsek a döntést követően haladéktalanul megkezdték munkájukat az érintett vállalatoknál, többek között a Richter Gedeon Vegyészeti Gyár Nyrt.-nél is.

„Nálunk a kollégák abban a tudatban élnek és dolgoznak, hogy a gyógyszerellátás kiemelt társadalmi érdek” – mondta kérdésünkre Orbán Gábor, a társaság vezérigazgatója. „Ennek látjuk most a valóságban is a jelentőségét, hiszen megérkeztek hozzánk a Honvédelmi Irányító Törzsek munkatársai. Az első egyeztetések alapján nagyon bizakodó vagyok, hogy olyan szakmai támogatást fogunk kapni, amely az eddigiekhez hasonlóan biztosítja a gyógyszerellátást és gyógyszergyártást a hazai lakosság számára.

Címkék: Honvédség
https://vasimedia.blogstar.hu/./pages/vasimedia/contents/blog/92351/pics/lead_800x600.jpg
Honvédség
 

Katonák az utcákon2020.03.20. 11:10

Hülyék ellen nem véd2020.03.29. 18:45

Több teret a vadaknak2020.03.24. 15:15

Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Kapcsolódó blogbejegyzések

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?